Over Ons

Over Stichting Remedi

Onze stichting is opgericht voor en door studenten. Ons doel is om studiematerialen zo goedkoop mogelijk aan studenten aan te bieden. Omdat wij als stichting jullie studieboeken en instrumenten collectief kunnen inkopen bij de leveranciers, kunnen we vaak met kortingen inkopen. Aangezien wij een stichting zijn zonder winstoogmerk, komt die korting rechtstreeks ten goede van de student.


Geschiedenis

In 1989 heeft de Medische Faculteits Vereniging Rotterdam (MFVR) de stichting Phoebos opgericht. De stichting Phoebos verzorgde de verkoop van studieboeken aan de geneeskundestudenten tegen een sterk gereduceerd tarief. Uit deze stichting is in 1995 Stichting Reductiebureau Medische Instrumenten voortgekomen. ReMedI legde zich vanaf dat moment, onafhankelijk van de MFVR, toe op de verkoop van alle studiematerialen nog steeds tegen een sterk gereduceerd tarief. Naast de verkoop van studieboeken kwamen er nu ook de instrumenten en syllabi bij.
ReMedI heeft de laatste jaren een grote groei doorgemaakt en is momenteel niet meer weg te denken uit de faculteit. In de loop der jaren is de stichting professioneler geworden. De dienstverlening is geautomatiseerd en de organisatie is gestroomlijnd. ReMedI is een serieuze stichting, met grote betrokkenheid en oog voor service.

Bestuur

Het bestuur van ReMedI bestaat uit een groep enthousiaste studenten die zich vrijwillig inzetten voor het reilen en zeilen van de stichting. De bestuursleden verbinden zich voor minimaal een jaar aan ReMedI. Hieronder stellen de bestuursleden van het huidige jaar zich graag aan jullie voor. 

Shannon Jong Pian Ki

Voorzitter

Ik ben Shannon, derdejaars geneeskundestudent binnen het EMC. Naast mijn functie binnen ReMedI ben ik werkzaam in het OK studententeam van het Erasmus MC, vind ik schilderen/tekenen erg leuk, houd ik van muziek en zing ik af en toe zelf ook! Mijn taken binnen ReMedI zijn bijvoorbeeld de vergaderingen plannen, overzicht houden over de werkzaamheden, contact onderhouden met onze partners en het centrale aanspreekpunt zijn. Samen met de rest van het bestuur en onze partners, hoop ik er een succesvol en leuk jaar van te maken en jullie te kunnen voorzien van alle benodigde spullen voor de studie! Als je vragen mocht hebben, schroom dan niet me een berichtje te sturen. Ik hoop jullie allen  gauw een keer in de winkel te zien! Tot snel.

Tia Rijlaarsdam

Secretaris

Ik ben Tia, derdejaars geneeskundestudent aan EMC en daarnaast de secretaris van ReMedI. Als secretaris draag ik verantwoordelijkheid voor de mailbox, notulen, roosters en de inkoop van kantoorartikelen en MedSocks. Ik ga samen met de rest mijn best doen om ReMedI ook dit jaar ondanks de omstandigheden zo goed mogelijk te laten draaien en studenten van dienst te zijn. Schroom niet ons bij suggesties of vragen te mailen of langs te komen wanneer de winkel weer open is, hopelijk tot snel!

Raoul Crooijmans

Penningmeester

Mijn naam is Raoul François Crooijmans, derdejaars geneeskundestudent en ik ben de penningmeester van ReMedI in 2022. Naast ReMedI werk ik als onderwijsassistent voor de afdeling audiovisuele ondersteuning binnen het EMC, speel ik gitaar en zing ik. Ik hou de financiën van ReMedI in de gaten en werk samen met de rest van het bestuur om met onze partners de beste spullen voor geneeskundestudenten te leveren!

Mirka Roelands

Commissaris instrumenten

Mijn naam is Mirka Roelands en ik ben in 2022 de commissaris instrumenten van ReMedI. Dit houdt in dat ik me bezighoud met de verkoop en inkoop van medische instrumenten zoals stethoscopen en labjassen. Ik ben zelf derdejaars geneeskundestudent en ik werk daarnaast op de covid afdeling van het Ijsselland ziekenhuis. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de film en hou ik me bezig met muziek. Ook lees ik graag :). Ik hoop dit jaar bij ReMedI veel organisatorische ervaring op te doen en natuurlijk hulp te kunnen bieden aan mijn medestudenten.

Romée Land

Commissaris boeken

Ik ben Romée Land, tweedejaars geneeskundestudent en de commissaris boeken van ReMedI 2022. Als commissaris boeken verzorg ik de inkoop en verkoop van de studieboeken voor alle geneeskundestudenten en onderhoud ik het contact met de leveranciers. Naast ReMedI hou ik van kunstschaatsen, dansen en films. Ik werk ook als een onderzoeksassistent hier in het EMC. Samen met de rest van het bestuur zal ik ervoor zorgen dat wij de studenten zo goed mogelijk van dienst zijn dit jaar en dat de beste boeken worden geleverd! 

Willemijn Van Der Vorst

Commissaris PR

Hoi allemaal,Mijn naam is Willemijn van der Vorst en ik zal dit jaar de functie van commissaris PR vervullen binnen het ReMedI bestuur. Ik ben verantwoordelijk voor alle promotie van stichting ReMedI en heb veel zin om hier komend jaar veel nieuwe dingen over te leren. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor gehaald en dit jaar heb ik een tussenjaar om een bestuursjaar te doen bij de MFVR. Ik vervul hier de functie van commissaris onderwijs externe en houdt mij bezig met het masteronderwijs en het landelijke geneeskunde onderwijs. Als je vragen hebt stuur dan vooral een berichtje of kom gezellig langs in de winkel!


Partners

ReMedI werkt samen met verschillende partners. Zo is een van onze trouwe partners de Medische Faculteits Vereniging Rotterdam, de MFVR. Dit is dé studievereniging voor geneeskundestudenten in Rotterdam en vele studenten worden dan ook in gelijk in hun eerste jaar lid. Lidmaatschap bij de MFVR brengt namelijk niet alleen veel gezelligheid met zich mee, maar ook mooie kortingen op de verplichte studiematerialen als je deze aanschaft bij Remedi. Kijk voor meer informatie op de site van de MFVR (https://mfvr.nl). 

Naast een samenwerking met de MFVR, hebben wij ook nauw contact met Studystore (https://www.studystore.nl), onze boekenleverancier, en Medicalwerff (https://www.stethoscoopspecialist.nl), de leverancier van onze instrumenten die online worden besteld via onze site. Omdat onze winkel wordt gerund door de bestuursleden, die daarnaast ook Geneeskunde studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is het niet mogelijk om vanuit de winkel ook online bestellingen te verzenden. Producten die via onze site worden besteld, komen daarom direct bij onze leveranciers vandaan. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina van onze webshop. 

Ook hebben wij een aantal partners die ons helpen om de studenten van allerlei leuke en verdiepende producten te voorzien. Een van deze partners is Medistitch (https://www.medistitch.eu), een bedrijf dat aan ons kwalitatief goede hechtsets levert. Met deze hechtsets kunnen studenten bijvoorbeeld alvast leren hechten, of voor hun coschap chirurgie kunnen zij nog extra oefenen. Ook erg leuk voor tijdens het coschap chirurgie (of andere gelegenheden): Medsocks (https://www.medsocks.nl). De leverancier van deze kleurrijke en medische sokken is ook een van onze partners. Daarnaast werken wij ook samen met Compendium Geneeskunde (https://www.compendiumgeneeskunde.nl).  Deze boeken staan bekend om hun duidelijke overzicht van de studie Geneeskunde en zijn een absolute must-have voor studenten, artsen én specialisten.