Over Ons

Over Stichting Remedi

Onze stichting is opgericht voor en door studenten. Ons doel is om studiematerialen zo goedkoop mogelijk aan studenten aan te bieden. Omdat wij als stichting jullie studieboeken en instrumenten collectief kunnen inkopen bij de leveranciers, kunnen we vaak met kortingen inkopen. Aangezien wij een stichting zijn zonder winstoogmerk, komt die korting rechtstreeks ten goede van de student.


Geschiedenis

In 1989 heeft de Medische Faculteits Vereniging Rotterdam (MFVR) de stichting Phoebos opgericht. De stichting Phoebos verzorgde de verkoop van studieboeken aan de geneeskundestudenten tegen een sterk gereduceerd tarief. Uit deze stichting is in 1995 Stichting Reductiebureau Medische Instrumenten voortgekomen. ReMedI legde zich vanaf dat moment, onafhankelijk van de MFVR, toe op de verkoop van alle studiematerialen nog steeds tegen een sterk gereduceerd tarief. Naast de verkoop van studieboeken kwamen er nu ook de instrumenten en syllabi bij.
ReMedI heeft de laatste jaren een grote groei doorgemaakt en is momenteel niet meer weg te denken uit de faculteit. In de loop der jaren is de stichting professioneler geworden. De dienstverlening is geautomatiseerd en de organisatie is gestroomlijnd. ReMedI is een serieuze stichting, met grote betrokkenheid en oog voor service.

Bestuur

Het bestuur van ReMedI bestaat uit een groep enthousiaste studenten die zich vrijwillig inzetten voor het reilen en zeilen van de stichting. De bestuursleden verbinden zich voor minimaal een jaar aan ReMedI. Hieronder stellen de bestuursleden van het huidige jaar zich graag aan jullie voor. 

Dolores Koorndijk

Voorzitter

Mijn naam is Dolores Koorndijk en ik vervul dit jaar de functie als voorzitter van ReMedI. Als voorzitter ben ik verantwoordelijk voor de samenwerking binnen het bestuur en dat wij samen kwaliteit nastreven voor de stichting. Zo plan ik onze bestuursvergaderingen in, houd ik onze deadlines bij, heb ik meetings met onze partners en ben ik het centrale aanspreekpunt. Naast ReMedI ben ik begonnen aan de coschappen en werk ik op de OK en bij de huisarts. Wij hopen jullie dit jaar te mogen voorzien van al jullie geneeskundige wensen. Dit jaar belooft veel goeds: van boeken tot instrumenten tot merchandise en meer! Mocht je vragen hebben, dan horen wij dat graag middels een berichtje of kom gezellig langs bij de winkel voor een gesprekje en om ons assortiment te bewonderen. Tot gauw!

Janneke Smolders

Secretaris

Hi, ik ben Janneke Smolders en ik ben dit jaar de secretaris van ReMedI. Als secretaris houd ik onder andere de mailbox bij, maak ik notulen van de vergaderingen, maak ik de roosters en ben ik verantwoordelijk voor de merchandise die wij verkopen. Verder ben ik afgelopen jaar begonnen met mijn coschappen en werk ik in het studententeam Acute Geneeskunde. Mochten er vragen of suggesties zijn, kunnen jullie altijd een mail sturen of langskomen bij de winkel. Tot snel!

Akshay Sanchit

Penningmeester

Mijn naam is Akshay Sanchit en ik ben dit jaar de penningmeester van ReMedI. Naast de studie ben ik eigenaar van mijn eigen beleggingsfonds. Met mijn financiële kennis en expertise zal ik dit jaar de financiële gezondheid van Stichting Reductiebureau ReMedI op peil houden. Tot slot zal ik samen met de rest van het bestuur en onze zakenpartners de beste producten aan alle medische studenten aanbieden voor de scherpste prijs.

Huina Wu

Commissaris instrumenten

Hoi! Mijn naam is Huina Wu en ik zal dit jaar de functie van commissaris instrumenten vervullen bij Remedi. Als commissaris instrumenten ben ik verantwoordelijk voor de in- en verkoop van instrumenten. Dit doe ik voor de laagst mogelijke prijs zodat jullie hier het meeste profijt van hebben. Ook houd ik de voorraad goed bij om teleurstelling te voorkomen.

Naast Remedi ben ik nu bezig met mijn masteronderzoek en werk ik in het studententeam op de spoedeisende hulp.

Ik hoop jullie allemaal binnenkort te zien in de winkel!


Lotje Thijssen

Commissaris boeken

Hoi! Ik ben Lotje en ik zal dit jaar de functie van Commissaris boeken vervullen binnen het ReMedI bestuur. Als commissaris boeken onderhoud ik het contact met de leverancier en ben ik verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop van alle studieboeken voor geneeskundestudenten. Naast mijn functie ben ik derdejaars student, ambassador voor de studie geneeskunde en werk ik bij de audiovisuele ondersteuning. In mijn vrije tijd hou ik van sporten en koken met vrienden. Samen met de rest van het bestuur hoop ik er een succesvol jaar van te maken. Bij vragen over boeken of iets anders, kan je altijd een bericht sturen of gezellig langskomen in de winkel!

Noa Rotte

Commissaris PR

Hoi allemaal, mijn naam is Noa Rotte en ik zal dit jaar de functie van commissaris PR vervullen binnen het ReMedI bestuur. Ik ben verantwoordelijk voor alle promotie van stichting ReMedI en daarnaast pak ik de merchandise op dit jaar. Daarnaast doe ik dit jaar een bestuursjaar de MFVR. Ik vervul hier de functie van Assessor interne en houdt mij ook hier bezig met de promotie naast mijn verantwoordelijkheid voor de commissies. Als je vragen of ideeën hebt stuur dan vooral een berichtje of kom gezellig langs in de winkel!


Partners

ReMedI werkt samen met verschillende partners. Zo is een van onze trouwe partners de Medische Faculteits Vereniging Rotterdam, de MFVR. Dit is dé studievereniging voor geneeskundestudenten in Rotterdam en vele studenten worden dan ook in gelijk in hun eerste jaar lid. Lidmaatschap bij de MFVR brengt namelijk niet alleen veel gezelligheid met zich mee, maar ook mooie kortingen op de verplichte studiematerialen als je deze aanschaft bij Remedi. Kijk voor meer informatie op de site van de MFVR (https://mfvr.nl). 

Naast een samenwerking met de MFVR, hebben wij ook nauw contact met Smartbooks (http://www.smartbooks.nl), onze boekenleverancier, en Medicalwerff (https://www.stethoscoopspecialist.nl), de leverancier van onze instrumenten die online worden besteld via onze site. Omdat onze winkel wordt gerund door de bestuursleden, die daarnaast ook Geneeskunde studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is het niet mogelijk om vanuit de winkel ook online bestellingen te verzenden. Producten die via onze site worden besteld, komen daarom direct bij onze leveranciers vandaan. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina van onze webshop. 

Ook hebben wij een aantal partners die ons helpen om de studenten van allerlei leuke en verdiepende producten te voorzien. Een van deze partners is Medistitch (https://www.medistitch.eu), een bedrijf dat aan ons kwalitatief goede hechtsets levert. Met deze hechtsets kunnen studenten bijvoorbeeld alvast leren hechten, of voor hun coschap chirurgie kunnen zij nog extra oefenen. Ook erg leuk voor tijdens het coschap chirurgie (of andere gelegenheden): Medsocks (https://www.medsocks.nl). De leverancier van deze kleurrijke en medische sokken is ook een van onze partners. Daarnaast werken wij ook samen met Compendium Geneeskunde (https://www.compendiumgeneeskunde.nl).  Deze boeken staan bekend om hun duidelijke overzicht van de studie Geneeskunde en zijn een absolute must-have voor studenten, artsen én specialisten.