Over Ons

Over Stichting Remedi

Onze stichting is opgericht voor en door studenten. Ons doel is om studiematerialen zo goedkoop mogelijk aan studenten aan te bieden. Omdat wij als stichting jullie studieboeken en instrumenten collectief kunnen inkopen bij de leveranciers, kunnen we vaak met kortingen inkopen. Aangezien wij een stichting zijn zonder winstoogmerk, komt die korting rechtstreeks ten goede van de student.

Wij verkopen al deze studiematerialen in onze winkel in het Erasmus MC te Rotterdam. Wij streven ernaar om alle benodigde studiematerialen en extra’s op voldoende op voorraad te hebben, dus loop gerust bij ons langs als je wat nodig hebt of als je advies wil bij het aanschaffen van je boeken en instrumenten. Wij helpen je graag verder in onze winkel of neem contact met ons op per telefoon of mail. Tot ziens bij Remedi!


Geschiedenis

In 1989 heeft de Medische Faculteits Vereniging Rotterdam (MFVR) de stichting Phoebos opgericht. De stichting Phoebos verzorgde de verkoop van studieboeken aan de geneeskundestudenten tegen een sterk gereduceerd tarief. Uit deze stichting is in 1995 Stichting Reductiebureau Medische Instrumenten voortgekomen. ReMedI legde zich vanaf dat moment, onafhankelijk van de MFVR, toe op de verkoop van alle studiematerialen nog steeds tegen een sterk gereduceerd tarief. Naast de verkoop van studieboeken kwamen er nu ook de instrumenten en syllabi bij.
ReMedI heeft de laatste jaren een grote groei doorgemaakt en is momenteel niet meer weg te denken uit de faculteit. In de loop der jaren is de stichting professioneler geworden. De dienstverlening is geautomatiseerd en de organisatie is gestroomlijnd. ReMedI is een serieuze stichting, met grote betrokkenheid en oog voor service.

Bestuur

Het bestuur van ReMedI bestaat uit een groep enthousiaste studenten die zich vrijwillig inzetten voor het reilen en zeilen van de stichting. De bestuursleden verbinden zich voor minimaal een jaar aan ReMedI. Hieronder stellen de bestuursleden van het huidige jaar zich graag aan jullie voor. 

Younes Aoukili

Voorzitter

Tia Rijlaarsdam

Secretaris

Barbara Verbeek

Penningmeester

Justine Jacobse

Commissaris instrumenten


Anouk van Velsen

Commissaris boeken

Amber Winkelman

Commissaris PR


Partners

ReMedI werkt samen met verschillende partners. Zo is een van onze trouwe partners de Medische Faculteits Vereniging Rotterdam, de MFVR. Dit is dé studievereniging voor geneeskundestudenten in Rotterdam en vele studenten worden dan ook in gelijk in hun eerste jaar lid. Lidmaatschap bij de MFVR brengt namelijk niet alleen veel gezelligheid met zich mee, maar ook mooie kortingen op de verplichte studiematerialen als je deze aanschaft bij Remedi. Kijk voor meer informatie op de site van de MFVR (https://mfvr.nl). 

Naast een samenwerking met de MFVR, hebben wij ook nauw contact met Studystore (https://www.studystore.nl), onze boekenleverancier, en Medicalwerff (https://www.stethoscoopspecialist.nl), de leverancier van onze instrumenten die online worden besteld via onze site. Omdat onze winkel wordt gerund door de bestuursleden, die daarnaast ook Geneeskunde studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is het niet mogelijk om vanuit de winkel ook online bestellingen te verzenden. Producten die via onze site worden besteld, komen daarom direct bij onze leveranciers vandaan. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina van onze webshop. 

Ook hebben wij een aantal partners die ons helpen om de studenten van allerlei leuke en verdiepende producten te voorzien. Een van deze partners is Medistitch (https://www.medistitch.eu), een bedrijf dat aan ons kwalitatief goede hechtsets levert. Met deze hechtsets kunnen studenten bijvoorbeeld alvast leren hechten, of voor hun coschap chirurgie kunnen zij nog extra oefenen. Ook erg leuk voor tijdens het coschap chirurgie (of andere gelegenheden): Medsocks (https://www.medsocks.nl). De leverancier van deze kleurrijke en medische sokken is ook een van onze partners. Daarnaast werken wij ook samen met Compendium Geneeskunde (https://www.compendiumgeneeskunde.nl).  Deze boeken staan bekend om hun duidelijke overzicht van de studie Geneeskunde en zijn een absolute must-have voor studenten, artsen én specialisten.