Over Ons

Over Stichting Remedi

Onze stichting is opgericht voor en door studenten. Ons doel is om studiematerialen zo goedkoop mogelijk aan studenten aan te bieden. Omdat wij als stichting jullie studieboeken en instrumenten collectief kunnen inkopen bij de leveranciers, kunnen we vaak met kortingen inkopen. Aangezien wij een stichting zijn zonder winstoogmerk, komt die korting rechtstreeks ten goede van de student.


Geschiedenis

In 1989 heeft de Medische Faculteits Vereniging Rotterdam (MFVR) de stichting Phoebos opgericht. De stichting Phoebos verzorgde de verkoop van studieboeken aan de geneeskundestudenten tegen een sterk gereduceerd tarief. Uit deze stichting is in 1995 Stichting Reductiebureau Medische Instrumenten voortgekomen. ReMedI legde zich vanaf dat moment, onafhankelijk van de MFVR, toe op de verkoop van alle studiematerialen nog steeds tegen een sterk gereduceerd tarief. Naast de verkoop van studieboeken kwamen er nu ook de instrumenten en syllabi bij.
ReMedI heeft de laatste jaren een grote groei doorgemaakt en is momenteel niet meer weg te denken uit de faculteit. In de loop der jaren is de stichting professioneler geworden. De dienstverlening is geautomatiseerd en de organisatie is gestroomlijnd. ReMedI is een serieuze stichting, met grote betrokkenheid en oog voor service.

Bestuur

Het bestuur van ReMedI bestaat uit een groep enthousiaste studenten die zich vrijwillig inzetten voor het reilen en zeilen van de stichting. De bestuursleden verbinden zich voor minimaal een jaar aan ReMedI. Hieronder stellen de bestuursleden van het huidige jaar zich graag aan jullie voor. 

Younes Aoukili

Voorzitter

Mijn naam is Younes Aoukili en op dit moment zit ik in het laatste jaar van de master. Het leek mij leuk om, nu ik nog student ben, een bestuursjaar te doen bij stichting Remedi. Binnen het bestuur vervul ik dit jaar de rol als voorzitter. Mijn taak is onder andere om ervoor te zorgen dat het bestuur optimaal draait en verder onderhoud ik ook nog contacten met externe partijen. Mocht je vragen/opmerkingen hebben over onze stichting, laat het me gerust weten. Hopelijk tot snel bij de winkel!

Tia Rijlaarsdam

Secretaris

Ik ben Tia, tweedejaars geneeskundestudent aan EMC en daarnaast de secretaris van ReMedI. Als secretaris draag ik verantwoordelijkheid voor de mailbox, notulen, roosters en de inkoop van kantoorartikelen en MedSocks. Ik ga samen met de rest mijn best doen om ReMedI ook dit jaar ondanks de omstandigheden zo goed mogelijk te laten draaien en studenten van dienst te zijn. Schroom niet ons bij suggesties of vragen te mailen of langs te komen wanneer de winkel weer open is, hopelijk tot snel!

Barbara Verbeek

Penningmeester

Mijn naam is Barbara Verbeek en ik ben sinds februari dit jaar bezig met mijn coschappen hier aan de EUR. Hiernaast werk ik bij het Sint Franciscus Gasthuis en houd ik mij bezig met sporten en (zover het kan) afpreken met vrienden. Dit jaar ben ik daarnaast ook de penningmeester van Stichting Remedi. Ik zie dit als een leuke uitdaging aangezien deze functie zo verschilt van mijn dagelijkse bezigheden als geneeskundestudent. Met de rest van het bestuur gaan we er een leuk jaar van maken en hopelijk zien we jullie snel weer in de winkel!

Justine Jacobse

Commissaris instrumenten

Mijn naam is Justine Jacobse en na het afronden van mijn bachelor geneeskunde ben ik gestart met de Master Healthcare Management aan de EUR. Naast studeren, stage lopen en werken binnen het Erasmus MC vind ik het erg leuk om een bestuursfunctie van ReMedI te mogen vervullen. Ik mag mijzelf binnen het bestuur ReMedI 2021 Commissaris Instrumenten noemen. De verantwoordelijkheden die ik draag draaien vooral om voldoende instrumenten op voorraad hebben en bestellingen doen wanneer nodig. Ben jij van mening dat er iets mist binnen ons instrumenten assortiment? Laat het mij vooral weten!
Samen met mijn bestuursgenoten zet ik mij in om er samen een mooi jaar van te maken!

Anouk van Velsen

Commissaris boeken

Ik ben Anouk en ik ben derdejaars geneeskundestudent. Ik vervul dit jaar de functie Commissaris Boeken binnen het ReMedi-bestuur van 2021. Ik zal me vooral bezig houden met de verkoop van boeken, modellen en posters. Voor vragen en tips over boeken kun je ook bij mij terecht! Ik hoop er samen met mijn medebestuursleden een mooi jaar van te maken en ik hoop jullie gauw nog eens een keer te zien in de winkel!

Amber Winkelman

Commissaris PR

Hi! Mijn naam is Amber Winkelman, ik ben 23 jaar en ik heb momenteel pauze van de studie om een jaar fulltime bestuur te zijn van de MFVR. Daarnaast bekleed ik dit jaar de functie van commissaris PR van ReMedI. Dat betekent dat ik me bezig houd met alle promotie van ReMedI en dat ik de social media beheer. Als je suggesties hebt, dan mag je me altijd een berichtje sturen!


Partners

ReMedI werkt samen met verschillende partners. Zo is een van onze trouwe partners de Medische Faculteits Vereniging Rotterdam, de MFVR. Dit is dé studievereniging voor geneeskundestudenten in Rotterdam en vele studenten worden dan ook in gelijk in hun eerste jaar lid. Lidmaatschap bij de MFVR brengt namelijk niet alleen veel gezelligheid met zich mee, maar ook mooie kortingen op de verplichte studiematerialen als je deze aanschaft bij Remedi. Kijk voor meer informatie op de site van de MFVR (https://mfvr.nl). 

Naast een samenwerking met de MFVR, hebben wij ook nauw contact met Studystore (https://www.studystore.nl), onze boekenleverancier, en Medicalwerff (https://www.stethoscoopspecialist.nl), de leverancier van onze instrumenten die online worden besteld via onze site. Omdat onze winkel wordt gerund door de bestuursleden, die daarnaast ook Geneeskunde studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is het niet mogelijk om vanuit de winkel ook online bestellingen te verzenden. Producten die via onze site worden besteld, komen daarom direct bij onze leveranciers vandaan. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina van onze webshop. 

Ook hebben wij een aantal partners die ons helpen om de studenten van allerlei leuke en verdiepende producten te voorzien. Een van deze partners is Medistitch (https://www.medistitch.eu), een bedrijf dat aan ons kwalitatief goede hechtsets levert. Met deze hechtsets kunnen studenten bijvoorbeeld alvast leren hechten, of voor hun coschap chirurgie kunnen zij nog extra oefenen. Ook erg leuk voor tijdens het coschap chirurgie (of andere gelegenheden): Medsocks (https://www.medsocks.nl). De leverancier van deze kleurrijke en medische sokken is ook een van onze partners. Daarnaast werken wij ook samen met Compendium Geneeskunde (https://www.compendiumgeneeskunde.nl).  Deze boeken staan bekend om hun duidelijke overzicht van de studie Geneeskunde en zijn een absolute must-have voor studenten, artsen én specialisten.